Четвер, 28.03.2024, 18:02
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Лабораторія хімії, біології, основ здоров'я

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 114
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 26 » Всеукраїнський конкурс дитячої творчості "День зустрічі птахів - 2017"
09:13
Всеукраїнський конкурс дитячої творчості "День зустрічі птахів - 2017"

Положення

Київський еколого-культурний центр, ВЕО «Жива планета» та  Українське товариство охорони птахів  проводять Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «День зустрічі птахів-2017». Конкурс проводиться з метою організації допомоги птахам в обладнанні місць гніздування шляхом розвішування штучних гніздівель. Такі будиночки (гніздівля)необхідно змайструвати і розвісити для білих лелек, синиць, шпаків, горихвісток, мухоловок, сов, сичів, горобців та інших птахів, а також для кажанів. Це необхідно робити тому, що завдяки вирубанню в лісах та парках дуплястих дерев багатьом птахам та кажанам ніде гніздитися і тому чисельність їх різко скорочується. Це також стосується білих лелек, яким, через відсутність у селах солом’яних стріх, ніде вити гнізда.

Мета конкурсу – привернути увагу школярів до охорони птахів, навчити навичкам майстрування і розвішування штучних гніздівель для птахів, відродження дитячого свята «День зустрічі птахів».

Учасники конкурсу

В конкурсі можуть приймати участь діти середнього і старшого шкільного віку (від 10 до 17 років). Діти приймають участь у конкурсі індивідуально.

Терміни конкурсу

Конкурс проводиться з 1 лютого 2017 р. по 30 квітня 2017 р. Матеріали на конкурс оргкомітет приймає від його учасників до 30 квітня 2017 р. включно (за поштовим штемпелем) за адресою: 04136, м. Київ, вул. Гречко, б. 12 -В, кв.11, з позначкою на конверті: «На конкурс «День зустрічі птахів-2017». Листи направляти тільки  простими лістами «Укрпоштою».

Вимоги до штучних пташиних будиночків: вони повинні виготовлятися за спеціальними науково обґрунтованими схемами, без полочок і присад, мати маленькі літки (отвори для птахів), не бути яскраво розмальованими, пташині будиночки треба вішати на висоті не нижче 4 м від поверхні землі по одному на одно дерево і без нахила.

Спеціально нагадуємо – розвішування годівниць не відноситься до теми цього конкурсу!

УВАГА! Конкурс є індивідуальним. У листі необхідно повідомити зворотню домашню адресу і обов’язково номер мобільного телефону батьків або керівника кружка (без номеру мобільного телефону матеріали на конкурс прийматися не будуть).

УВАГА: розвішування пташиних будиночків необхідно провести з 15 по 30 березня 2017 р.

Матеріали на конкурс

Матеріали на конкурс приймаються за двома номінаціями:

1. Творча номінація

До неї відноситься:

Учасник конкурсу повинен опублікувати статтю у місцевій пресі, у якій розповідається про проведення «Дня зустрічі птахів-2017» у вашому місті, селі. Надруковану в газеті  статтю треба надіслати на адресу журі конкурсу. Статті, які написали батьки, вчителі та керівники гуртків на конкурс не приймаються.

2. Практична номінація

Учасник конкурсу повинен особисто виготовити і розвісити у сквері, парку лісі як мінімум 2 пташині будиночки (гніздівлі). Шанси отримати перемогу у конкурсі підвищуються , якщо будуть виготовлені і розвішані не звичайні шпаківні, а гніздівлі для білого лелеки, синиці, горихвістки, сови, сича, дуплянки для кажанів (схеми для виготовлення таких гніздівель можна знайти   на сайті Київського еколого-культурного центру      http://ecoethics.ru/shemyi-domikov-dlya-raznyih-vidov-ptits/   http://ecoethics.ru/shemyi-domikov-dlya-raznyih-ptits-2/   http://ecoethics.ru/shemyi-domikov-dlya-raznyih-ptits/

та в Інтернеті).

Необхідно надіслати фотографії, які відображають виготовлення і розвішування учасником конкурсу пташиних будиночків (гніздівель). Розвішування гніздівель (пташиних будиночків) повинно відбуватися у найоптимальніший біологічно для птахів період – з 15 по 30 березня.

Підведення підсумків конкурсу

Жюрі конкурсу підводить його підсумки за двома номінаціям:

1. Творча номінація

2. Практична номінація

Учасник конкурсу може брати участь як в одній із номінацій, так і зразу в обох.

Підсумки конкурсу у травні 2017 р. будуть розміщені на сайті Київського еколого-культурного центру www.ecoethics.ru

Буде відібрано 6 кращих робот, автори яких отримають нагороду – мобільний телефон. Подарунок та вітальний лист від організаторів конкурсу буде надісланий поштою на домашню адресу кожного переможця.

Положення про конкурс «День зустрічі птахів-2017» знаходиться на сайті Київського еколого-культурного центру на сторінці http://ecoethics.ru/zoozaschita/Матеріали, які будуть надіслані на конкурс, не рецензуються і не повертаються. 

 

 

Переглядів: 670 | Додав: AlexSHOP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]